Κιάτο

Κοινότητες Σικυωνίων

Ο Δήμος Σικυωνίων έχει 19.445 κατοίκους, βάσει της απογραφής του 2001, και περιλαμβάνει την πόλη του Κιάτου και 16 παράλια, ημιορεινά και ορεινά χωριά που απλώνονται σε κοιλάδες και υψίπεδα τριών κυρίως ποταμών, που διατρέχουν την περιοχή.Σε απόσταση μόλις μιας ώρας (με το αυτοκίνητο, το λεωφορείο ή τον προαστιακό σιδηρόδρομο) από την Αθήνα, συνδυάζει θάλασσα και βουνό σε απόλυτη αρμονία. Κάθε Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι η περιοχή πλημμυρίζει με κόσμο ενώ παρατηρείται έντονη οικιστική ανάπτυξη. Ο θρύλος λέει ότι όποιος πιει νερό από την κεντρική πλατεία του Κιάτου, παντρεύεται και μένει για πάντα εκεί…

Υπέροχη Παραλία

Από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου, η παραλία του Κιάτου βρέχεται από τα νερά του Κορινθιακού κόλπου. Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στη σειρά, πάνω στα βότσαλα, θυμίζουν νησί και η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι ειδυλλιακή.Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβερνάκια και ουζερί με υπέροχο φαγητό ενώ τα beach bars και τα café δροσίζουν και ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες. 

Και όταν νυχτώνει…οι ρυθμοί ανεβαίνουν, η μουσική δυναμώνει και το κέφι εκτοξεύεται στα ύψη κάτω από το καλοκαιρινό, κόκκινο φεγγάρι και τον πλημμυρισμένο από αστέρια ουρανό. Τα parties στην παραλία είναι πλέον καθιερωμένα όπως και τα βραδινά μπανάκια. 

Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει η παραλία του Κάτω Διμηνιού, όπου υπάρχει ένα υπέροχο αλσύλλιο με πεύκα και η Δημοτική Πλαζ που κάθε χρόνο βραβεύεται με γαλάζια σημαία. Πανέμορφη είναι επίσης η παραλία με τα μικρά λιμανάκια και το ολοκαίνουργιο αλιευτικό καταφύγιο όπου δένουν τα σκάφη τους οι, από θαλάσσης επισκέπτες.  

 Δροσιά στα ορεινά

Εκτός από την παραλιακή ζώνη, ο Δήμος Σικυωνίων έχει κάποια πανέμορφα ορεινά χωριά (ως και 1.500μ. υψόμετρο), χτισμένα δίπλα σε μαγευτικά δάση, που προσφέρουν υπέροχη δροσιά το καλοκαίρι και ειδυλλιακά χιονισμένα τοπία τον χειμώνα, σε απόσταση μόλις 20’ από τη θάλασσα.

Print Friendly, PDF & Email