ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρωθηκαν οι Δωρεάν ΕΞΕΤΑΣΕΙς ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Δωρεάν εξετάσεων Σπιρομέτρησης που υλοποίησε ο Δήμος Σικυωνίων στις 17, 18 και 19 Απριλίου στο Κιάτο.

Το πρόγραμμα αφορούσε στην εξέταση ατόμων ηλικίας άνω των 40 ετών, καπνιστών και γενικότερα όσων έχουν ενδιαφέρον να ελέγξουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους.

Η συμμετοχή κοινού και τις τρεις ημέρες ήταν μεγάλη. Πλήθος ανθρώπων – στην πλειονότητά τους καπνιστές – προσήλθαν στο χώρο του «Κοινωνικού Φαρμακείου» του Δήμου, εξετάστηκαν με σπιρόμετρο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεών τους με τον υπεύθυνο γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε, έδωσε συμβουλές και παρέπεμψε όσους διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται περεταίρω έλεγχο.

Εξετάστηκαν συνολικά 90 άτομα, από τα οποία 43 ήταν άνδρες και 47 γυναίκες. Μέσος όρος ηλικίας περίπου 55 ετών.

Το Πρόγραμμα που εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε από τον Ιατρό Πνευμονολόγο κ. Ιωάννη Μουλιανάκη και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και με τη συμπαράσταση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 

ΔωρεAν ΕΞΕΤΑΣΕΙς ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 

 Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης προσφέρει ο Δήμος Σικυωνίων στις 16, 17 και 18 Απριλίου στο Κιάτο. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του «Κοινωνικού Φαρμακείου» του Δήμου, στον 1ο όροφο του Κέντρου Υγείας Κιάτου, ως εξής:

Πέμπτη 16 Απριλίου,           ώρες : 13:30 έως 17:00

Παρασκευή 17 Απριλίου,      ώρες : 13:30 έως 17:00

Σάββατο 18 Απριλίου,          ώρες : 10:00 έως 13:00

Εξέταση μπορούν να κάνουν κάτοικοι του Δήμου Σικυωνίων ηλικίας άνω των 40 ετών, όσοι καπνίζουν, άτομα που εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, άτομα με δυσκολία στην αναπνοή ή με πρωινό βήχα και γενικά άτομα που ενδιαφέρονται να ελέγξουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους.

Η εξέταση είναι απλή και ανώδυνη, είναι διάρκειας 10 λεπτών, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων.

Το πρόγραμμα δωρεάν σπιρομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από Ιατρό Πνευμονολόγο και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, στο τηλέφωνο: 27423 60117 (κα Γκαβάγια) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 

Print Friendly, PDF & Email