Γνωστοποίηση παροχής υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικου Λειτουργού

Κοινωνική Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Παροχή υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού από το Δήμο Σικυωνίων

Ο Δήμος Σικυωνίων ενημερώνει ότι το προσεχές χρονικό διάστημα, θα προσφέρονται από το Δήμο υπηρεσίες Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης.

Οι Ψυχολόγοι μας θα προσφέρουν ατομική και ομαδική συμβουλευτική με σκοπό την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων, ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα προσφέρουν κοινωνική εργασία και ατομική παρέμβαση σε οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου, ύστερα από αίτημα πολίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 έως 14:30, στο τηλέφωνο 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

 

Print Friendly, PDF & Email

Εγκαινιάστηκε ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κιάτου

Ανακοινώσεις

Εγκαινιάστηκε ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κιάτου

Τον πρώτο βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου Σικυωνίων εγκαινίασαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου το απόγευμα από κοινού ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος της «ΜΗΚΩΝΗΣ» Δημήτρης Ζάρκος. Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος Καλαράς παρουσία της διευθύντριας του Βρεφονηπιακού Σταθμού κ. Αγγελικής Πάγκα, του προσωπικού και πλήθους γονέων και παιδιών που εξυπηρετούνται στις δομές του.

Ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Σικυωνίων από πλευράς υποδομής και τεχνικής υποστήριξης διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να χαρακτηριστεί σύγχρονος και λειτουργικός, είναι ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία αφού αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης ενώ είναι σημαντικό στήριγμα για τις εργαζόμενες μητέρες. Κατά τη λειτουργία του σταθμού ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά, γονέων, μέσω της αξιοποίησης των voucher του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής». Πρόκειται για έναν σύγχρονο παιδικό σταθμό που από φέτος θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 24 βρέφη και νήπια.

Η ανακαίνιση του κτιρίου και η προμήθεια πλήρους εξοπλισμού ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με μελέτη και επίβλεψη του Δήμου Σικυωνίων. Ο 1ος βρεφονηπιακός σταθμός περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για νήπια, αίθουσες ύπνου βρεφών και παιδιών, εστιατόριο, κουζίνα, γραφεία και βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος αμέσως μετά τον αγιασμό και το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας μαζί με τον αρχιμανδρίτη Κλαύδιο, τον πρόεδρο της «Μηκώνης» Δημ. Ζάρκο και την διευθύντρια του Σταθμού Αγγελική Πάγκα, αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ενώ μίλησε για την άρτια κατάρτιση του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών, τη μεγάλη προσφορά τους στα παιδιά, αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων στήριξης των νοικοκυριών στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της προσχολικής ηλικίας φροντίζοντας όλα τα παιδιά να φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές του Δήμου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του βρεφονηπιακού σταθμού παρουσιάστηκε ψυχαγωγικό πρόγραμμα, κουκλοθέατρο και κλόουν, ενώ έγιναν μπαλονοκατασκευές και ζωγραφική προσώπου (face painting) από ειδικευμένο προσωπικό.

 

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

 ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

«O Δήμος Σικυωνίων με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό της τοποθέτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων , τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, στη Δημοτική Κοινότητα Κιάτου, με αποτέλεσμα να βρούνε φρικτό και επώδυνο θάνατο αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές ουσίες-δηλητήριο. Οι μαζικές δηλητηριάσεις ζώων, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτών. Στηρίζει την ενέργεια του Δημάρχου να καταγγείλει το γεγονός στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Με αφορμή το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, τονίζουμε ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων συνεχίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν εδώ και πέντε χρόνια υλοποιώντας κάθε χρόνο πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών, σήμανσης και σίτισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Καλούμε κάθε συμπολίτη που έχει στοιχεία σχετικά με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, να τα καταθέσει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Παράλληλα, καλούμε τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να μεριμνούν, ως οφείλουν, για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου, να τηρούν τους κανόνες ευζωίας του ζώου, να μεριμνούν για την κτηνιατρική εξέτασή του και το κυριότερο όλων, να μην εγκαταλείπουν το ζώο συντροφιάς.

Ο Δήμος Σικυωνίων, θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων και τους ευαισθητοποιημένους, σε θέματα φιλοζωίας, πολίτες για τη διαχείριση ενός υπαρκτού ζητήματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό Δήμων της χώρας».

(283/2017 Απόφαση Δ.Σ.)

Print Friendly, PDF & Email

Γνωστοποίηση παροχής υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικου Λειτουργού

Κοινωνική Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Παροχή υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού από το Δήμο Σικυωνίων.

Ο Δήμος Σικυωνίων γνωστοποιεί ότι προσφέρει υπηρεσίες Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού για το προσεχές χρονικό διάστημα, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης.

Η υπηρετούσα ψυχολόγος δύναται να προσφέρει ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κοινωνική εργασία και ατομική παρέμβαση σε κοινωνικά και οικογενειακά ζητήματα, ύστερα από αίτημα πολίτη, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου Σικυωνίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 έως 14:30 στο τηλέφωνο 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

Print Friendly, PDF & Email

Αντίγραφο του Γνωστοποίηση παροχής υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικου Λειτουργού

Κοινωνική Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Παροχή υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού
από το Δήμο Σικυωνίων

Ο Δήμος Σικυωνίων γνωστοποιεί ότι προσφέρει υπηρεσίες Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού για το προσεχές χρονικό διάστημα, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Η υπηρετούσα ψυχολόγος δύναται να προσφέρει ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κοινωνική εργασία και ατομική παρέμβαση σε κοινωνικά και οικογενειακά ζητήματα, ύστερα από αίτημα πολίτη, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου Σικυωνίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 έως 14:30 στο τηλέφωνο 27423 60133.

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Κοινωνική Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στο ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Με την προσέλευση πολλών δημοτών πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σικυωνίων το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 το Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κιάτου στην περιοχή του Αγ. Νικολάου από τις 10π.μ. – 14.μ.μ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διευρυμένο που αφορά στην Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη και στις βασικές Α’ Βοήθειες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε ηλικιωμένους, σε εργαζόμενους του Δήμου (συνεργεία, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια), συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, προσκόπους και πολλούς άλλους.

Διοργανώθηκε στο Δήμο Σικυωνίων διαδραστική εκδήλωση θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης θεμάτων όπως η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ξένο σώμα στο λάρυγγα-πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας-μέλισσας, ηλίαση, υποθερμία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ενώ συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. καθώς και σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η Λαϊκή Αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Κιάτου αντί για Σάββατο, λόγω της τοπικής θρησκευτικής Εορτής «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», θα πραγματοποιηθεί την Παραμονή δηλ. την Παρασκευή 05   Αυγούστου 2016.

           

                                            

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

 ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, μετά από πρόσκληση του Δήμου μας είκοσι και πλέον μέλη του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού σωματείου «Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ)» με σκοπό τη δωρεάν στείρωση ζώων συντροφιάς.

   Πραγματοποιήθηκαν 101 στειρώσεις σκύλων και γατιών. Οι στειρώσεις έγιναν στα κτηνιατρεία των κτηνιάτρων της πόλης μας κ. Δασκαλάκη Ερρίκου και κ. Ηλιοπούλου Βιολέτας που είχαν την ευγενή καλοσύνη να παραχωρήσουν τα ιατρεία τους αλλά και να καταστούν και οι ίδιοι εθελοντές κτηνίατροι.

   Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Σταματόπουλος, τα μέλη της επιτροπής «περίθαλψης αδέσποτων ζώων» του Δήμου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής κ. Τάσος Λεονάρδος.

   Τη συλλογή, μεταφορά και ανάρρωση των στειρωθέντων ζώων φρόντισαν τα μέλη της επιτροπής του Δήμου, μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου «σχέσεις στοργής», και ευαίσθητοι με τα αδέσποτα της γειτονιάς τους Δημότες.

Ο Δήμο μας με τα προγράμματα περίθαλψης και στειρώσεων που έχει ξεκινήσει από το 2011 προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα αδεσποτάκια μας πρέπει να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία και στην καρδιά μας.

                                            

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Κοινωνική Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Επιτυχημένο το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Σικυωνίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου στο Δήμο Σικυωνίων το πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και 85 πολίτες όλων των ηλικιών παρακολούθησαν την εξαιρετική παρουσίαση που έκαναν έμπειροι διασώστες της ΕΔΟΚ, οι οποίοι, μέσω θεωρητικής αλλά και πρακτικής προσέγγισης, ανέλυσαν τρόπους αντιμετώπισης ξένου σώματος στο λάρυγγα – πνιγμονής, λιποθυμίας, δηλητηρίασης από οινόπνευμα (μέθης), τραύματος, αιμορραγίας, ρινορραγίας, εγκαύματος, διάσεισης, διαστρέμματος, τσιμπήματος από έντομο, ηλίασης, υποθερμίας κλπ. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην παροχή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση ειδικών προπλασμάτων.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Ιωάννης Μυττάς, η αρμόδια Δημοτική Σύμβουλος για την κοινωνική πολιτική κα Βάσω Μπουζιάνη-Τσαντήλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χρήστος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του νομού και μέλος της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου για το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων κ. Σωτήρης Δαμασκηνός, ο οποίος και ανέλυσε την ανάγκη γνώσης πρώτων βοηθειών καθώς «Η γνώση σώζει ζωές».

Στους συμμετέχοντες διατέθηκε έντυπο υλικό με το τι θα πρέπει να περιέχει ένα τυπικό φαρμακείο σπιτιού καθώς και οι βασικές αρχές Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Επίσης χορηγήθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ – ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ»

Ανακοινώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ   –   ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ»

Δελτίο Τύπου

Το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» ξεκινά πιλοτικά τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και κάθε Σάββατο. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται με το ποδήλατό τους.

Ώρες λειτουργίας : 9.30 πμ – 1.30 μμ

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκεται στο τέρμα του Συνοικισμού Κανελλοπούλου

Πληροφορίες : Γραφείο ΜΗΚΩΝΗΣ – τηλ : 2742021921

                       

Print Friendly, PDF & Email

Γνωστοποίηση παροχής υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικου Λειτουργού

Κοινωνική Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Παροχή υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού
από το Δήμο Σικυωνίων

Ο Δήμος Σικυωνίων γνωστοποιεί ότι προσφέρει υπηρεσίες Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού για το προσεχές χρονικό διάστημα, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Η υπηρετούσα ψυχολόγος δύναται να προσφέρει ατομική και ομαδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κοινωνική εργασία και ατομική παρέμβαση σε κοινωνικά και οικογενειακά ζητήματα, ύστερα από αίτημα πολίτη, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου Σικυωνίων.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:30 έως 14:30 στο τηλέφωνο 27423 60133.

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν τηλεφωνημάτων που δεχθήκαμε από οφειλέτες μας αναφορικά με τα πρόστιμα από τροχονομικές παραβάσεις διευκρινίζουμε ότι όλες οι παραβάσεις που έχουν επιβληθεί από υπηρεσίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ είναι βεβαιωμένες στους καταλόγους οφειλετών του Δήμου Σικυωνίων και εντάσσονται και αυτές στη ρύθμιση των εκατό (100) δόσεων του ν. 4321/2015 (Α’ 32).

Υπενθυμίζουμε την καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχετικής αίτησης, η οποία μετά και την τελευταία παράταση, είναι η 26η Ιουνίου 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Κοινωνική Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

12/3/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρώτη η Ελλάδα στην κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σικυωνίων, η Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», την Τετάρτη, 11/03/2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου.

Η Εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Εκστρατείας για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, κος Σωτήριος Δαμασκηνός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για τη θετική ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην εκδήλωση, όλους τους Φορείς που είχαν την πρωτοβουλία αυτής της Ενημερωτικής Εκστρατείας, καθώς και την έγκριτη ιατρό ομιλήτρια κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, για την παρουσία και προσφορά της στην ενημέρωση των πολιτών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σικυωνίων κος Σπύρος Σταματόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων κος Τάσος Λεονάρδος, οι οποίοι ευχαρίστησαν την εξαίρετη ομιλήτρια για τις πολύτιμες πληροφορίες που μετέφερε στους Δημότες.

Η κα Κανελλακοπούλου, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικά είναι τα αντιβιοτικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν εκατομμύρια ζωές από τις λοιμώξεις που προκαλούν τα μικρόβια, αλλά και πόσο καταστροφική είναι η υπερκατανάλωσή τους, καθώς αυτή οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με συνέπεια όταν θα τα χρειαζόμαστε πραγματικά να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν θα είναι πλέον δραστικά. Παρουσίασε, μάλιστα, παραδείγματα συχνών περιπτώσεων, όπως ένα κοινό κρυολόγημα, στις οποίες πολύ συχνά καταναλώνουμε αντιβιοτικά ενώ δεν χρειάζεται, γιατί προκαλείται στο 90% από ιούς έναντι των οποίων τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά.

Ακόμη, η ομιλήτρια παρέθεσε σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης των μικροβίων και των ιών, το πώς μπορούμε να διακρίνουμε πότε

πρέπει να πάρουμε αντιβιοτικό και πότε όχι, πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό μας. Επεσήμανε ότι κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών με αποτέλεσμα και την πρώτη θέση στην αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με το μήνυμα ότι είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τα αντιβιοτικά, βάζοντας τέλος στην άσκοπη κατανάλωσή τους.

Στο τέλος, η κα Κανελλακοπούλου αναφέρθηκε στην πρόληψη των λοιμώξεων στους ενήλικες με σωστή χρήση των εμβολίων, δηλαδή της γρίπης (τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο κάθε χρόνο) όπως και του πνευμονιόκοκκου, σύμφωνα με την καθοδήγηση του γιατρού.

Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε η μεγάλη αλήθεια: μειώνοντας την άσκοπη κατανάλωση των αντιβιοτικών, τα ανθεκτικά μικρόβια ξαναγίνονται ευαίσθητα στα αντιβιοτικά!

Print Friendly, PDF & Email