ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Εκδηλώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Αριθ. Πρωτ: 2605

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Η ιστορική Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως  παρακάτω:

     Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

     Στις 22η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου. Την ίδια ημέρα στις 11:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων και Προσκόπων στο Μνημείο του Ήρωα A. Πετμεζά και κατάθεση στεφάνων.

   Στις 25η Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης  αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.

     Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.

    Μετά τη δοξολογία, θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από  την κ. Κακαβάκη Φωτεινή Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με πρόσκληση του τελετάρχη.

      Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μαθητών και φορέων του Δήμου μας.

      Σε οροθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι της πόλης.

     Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος  κ. Ευάγγελος Σκούρας.

     Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρο, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Νομού Κορινθίας, ο Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η ΝΕΦΕΛΗ» και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων.

     Ορίζονται επίσης η κ. Μπούζιου Μαρία εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 του 1ου ΕΠΑΛ  Κιάτου και η κ. Πανάγου Ελένη  εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  ΠΕ11 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου  για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση.

    Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την ιεροτελεστία.

    Το  Αστυνομικό Τμήμα Τάξης Κιάτου και το Λιμενικό Τμήμα  Κιάτου παρακαλούνται να φροντίσουν  για την τήρηση της τάξης.

     Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

Κιάτο 5 Μαρτίου 2019

Ο  Δήμαρχος

Σπυρίδων Π.  Σταματόπουλος

Print Friendly, PDF & Email