Εθελοντισμός

O εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει κάποιος δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, να συνεργαστεί με τους συνανθρώπους του, να βιώσει αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, η επικοινωνία, η συνύπαρξη και η προσφορά στο συνάνθρωπο.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Με την 462/2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε εθελοντική ομάδα στο Δήμο Σικυωνίων με την επωνυμία «Ομάδα Εθελοντών Δήμου Σικυωνίων»

Μέλη της ομάδας εθελοντών μπορούν να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου επιθυμούν και υποβάλλουν αίτηση, για την εγγραφή τους στο μητρώο εθελο-ντών. Σκοπός της Ομάδας είναι η ανάπτυξη γενικά της εθελοντικής δράσης και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και η αξιοποίηση της αλτρουιστικής διάθεσης των δημοτών και κατοίκων της περιοχής μας.

Η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Σικυωνίων θα προσφέρει εθελοντικά, δια μέσου των μελών της, υπηρεσίες σε διάφορους τομείς όπως η πολιτική προστασία, η υγεία, η παιδεία, η Αιμοδοσία, ο Πολιτισμός – Αθλητισμός, σε δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν το περιβάλλον και γενικότερα πάσης φύσεως κοινωνική εργασία.

Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα εθελοντών του Δήμου μας μπορεί να συμπληρώσει την «Αίτηση Εθελοντή» που υπάρχει στο Δημαρχείο, τα Κ.Ε.Π του Δήμου μας, την Κο.Δ.Ε.Δη.Σ. και το site του Δήμου δηλώνοντας παράλληλα και τους τομείς απασχόλησης που επιθυμεί να προσφέρει εθελοντική εργασία.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ – ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 27423-60117 (κα Γκαβάγια) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, fax: 27420-23562, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..”>g_gavayia@yahoo.gr.

Υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής…

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων
Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος