Εγκαινιάστηκε ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κιάτου

Δελτία Τύπου

Εγκαινιάστηκε ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Κιάτου

Τον πρώτο βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου Σικυωνίων εγκαινίασαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου το απόγευμα από κοινού ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος της «ΜΗΚΩΝΗΣ» Δημήτρης Ζάρκος. Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος Καλαράς παρουσία της διευθύντριας του Βρεφονηπιακού Σταθμού κ. Αγγελικής Πάγκα, του προσωπικού και πλήθους γονέων και παιδιών που εξυπηρετούνται στις δομές του.

Ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Σικυωνίων από πλευράς υποδομής και τεχνικής υποστήριξης διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να χαρακτηριστεί σύγχρονος και λειτουργικός, είναι ύψιστης σημασίας για την τοπική κοινωνία αφού αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης ενώ είναι σημαντικό στήριγμα για τις εργαζόμενες μητέρες. Κατά τη λειτουργία του σταθμού ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά και κοινωνικά, γονέων, μέσω της αξιοποίησης των voucher του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής». Πρόκειται για έναν σύγχρονο παιδικό σταθμό που από φέτος θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 24 βρέφη και νήπια.

Η ανακαίνιση του κτιρίου και η προμήθεια πλήρους εξοπλισμού ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με μελέτη και επίβλεψη του Δήμου Σικυωνίων. Ο 1ος βρεφονηπιακός σταθμός περιλαμβάνει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για νήπια, αίθουσες ύπνου βρεφών και παιδιών, εστιατόριο, κουζίνα, γραφεία και βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος αμέσως μετά τον αγιασμό και το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας μαζί με τον αρχιμανδρίτη Κλαύδιο, τον πρόεδρο της «Μηκώνης» Δημ. Ζάρκο και την διευθύντρια του Σταθμού Αγγελική Πάγκα, αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ενώ μίλησε για την άρτια κατάρτιση του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών, τη μεγάλη προσφορά τους στα παιδιά, αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων στήριξης των νοικοκυριών στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την δημιουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της προσχολικής ηλικίας φροντίζοντας όλα τα παιδιά να φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές του Δήμου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του βρεφονηπιακού σταθμού παρουσιάστηκε ψυχαγωγικό πρόγραμμα, κουκλοθέατρο και κλόουν, ενώ έγιναν μπαλονοκατασκευές και ζωγραφική προσώπου (face painting) από ειδικευμένο προσωπικό.

Print Friendly, PDF & Email