Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΝΠΔΔ “Η ΜΗΚΩΝΗ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Σικυωνίων “Η ΜΗΚΩΝΗ” διοργανώνει και φέτος τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις “ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2014”. Η διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων είναι από 7 Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου. Το στίγμα και φέτος δίνουν οι τοπικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μέσα από την τέχνη του χορού, της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών. Παράλληλα στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχουν επαγγελματικοί θίασοι και δημοφιλή μουσικά σχήματα που υπόσχονται δυνατές ώρες ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους δημότες και στους επισκέπτες!

 Το ΝΠΔΔ “Η Μηκώνη” σας εύχεται καλό καλοκαίρι και σας περιμένει και φέτος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των “ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ”

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Δήμος Σικυωνίων: «Ενημέρωση για το Καλοκαιρινό Σχολείο 2014»

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Σικυωνίων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη και λειτουργία τακτικού Καλοκαιρινού Σχολείου. Το καλοκαιρινό Σχολείο του ΠΕΔιΣ για το 2014 έχει διεθνή προσανατολισμό και θα διεξαχθεί στην Αγγλική Γλώσσα, με τίτλο «Νέοι και Ανάπτυξη στη Μεσόγειο».

Περισσότερες πληροφορίες για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Καλοκαιρινό Σχολείο του Τμήματος ΠΕΔιΣ είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://pedis.uop.gr και στο τηλέφωνο 27410 -40040.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών &
Τεχνικών Υπηρεσιών
Παύλος κ. Χρυσικός

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

 ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Παν/μίου Πελοποννήσου – Δήμος Σικυωνίων: Ενημέρωση για Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών»

             

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Σικυωνίων στα πλαίσια της ενδυνάμωσης των σχέσεών του με την τοπική κοινωνία και της δράσης «Ημέρες ΠΕΔιΣ» θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 8 Απριλίου 2014, και ώρα 17:00μ.μ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων ενημέρωση για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει:

       Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές

       Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία (Κοινό ΠΜΣ με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Κύπρου)

       Μεσογειακές Σπουδές

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ΠΕΔιΣ είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://pedis.uop.gr και στο τηλέφωνο 27410 -40040.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών &

Τεχνικών Υπηρεσιών

Παύλος κ. Χρυσικός

Print Friendly, PDF & Email

Έρχεται πόσιμο νερό στο Κιάτο

Ανακοινώσεις

Λίγο πριν την εκπνοή του 2013 ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 7.500.000 ευρώ για την υδροδότηση της πόλης του Κιάτου και των γύρω χωριών από τις πηγές της Στυμφαλίας. Η διαδικασία ξεκίνησε στις αρχές του 2011 με την δημοπράτηση των μελετών, οι οποίες εκπονήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στα μέσα του 2012 και στη συνέχεια υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων όπως προβλέπει η διαδικασία ωρίμανσης των έργων για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013 ολοκληρώθηκε η διαδικασία των περιβαλλοντικών όρων και το Νοέμβριο που μας πέρασε υποβλήθηκε ο φάκελος του έργου στο ΕΣΠΑ απ’ όπου και χρηματοδοτήθηκε. Θα ακολουθήσει ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός των 52 ημερών όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την εγκατάσταση του αναδόχου.
Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε στη Στυμφαλία ψήφισε ομόφωνα την πρόταση της λαϊκής συνέλευσης των Στυμφάλιων για απαλλαγή των κατοίκων από τα τέλη ύδρευσης-άρδευσης και την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων.

Έτσι, μετά την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Κιάτου μήκους 24 χιλιομέτρων που ήταν από αμίαντοσωλήνες-το οποίο εντάξαμε στο ΕΣΠΑ στα μέσα του 2011 προϋπολογισμού ύψους 2.244.750,65-και την υδροδότηση από τις πηγές της Δρίζας ολοκληρώνεται η διαδικασία για να πιει το Κιάτο και τα γύρω χωριά πόσιμο νερό.

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας στις κατοικίες των οποίων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητων οφειλών προς την ΔΕΗ να απευθυνθούν άμεσα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σικυωνίων έχοντας μαζί τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
• Πρόσφατο αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ και σε περίπτωση που δεν είναι ο λογαριασμός στο όνομά τους μια εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη της παροχής προκειμένου να γίνει η αλλαγή ονόματος με την ταυτόχρονη ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο
• Αντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ισχύοντος Διαβατηρίου
• Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Εφορίας για το Οικ. Έτος 2013
Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς, σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και ηλεκτροδότησης, να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου για τον συντονισμό των ενεργειών και την κινητοποίηση όλων μας.
Τα στοιχεία θα κατατεθούν στην αρμόδια επιτροπή της ΔΕΗ προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα άμεσης επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2742360100 &2742360153.

Ο Δήμαρχος

Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο τύπου -Δήμου Σικυωνίων

Ανακοινώσεις

Κιάτο, Δευτέρα 7-11-2011
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ:
Α) Πρωτοβουλίες κοινωνικής μέριμνας:
· Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες Σικυωνίων με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, στις 21 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 9:00 π.μ- 2:00 μ.μ στο ΚΑΠΗ Κιάτου, θα πραγματοποιείται πρόγραμμα σπιρομέτρησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους Σικυώνιους πολίτες ενώ στις 23 Νοεμβρίου 2011, τις ίδιες ώρες, στο Ιατρείο της κοινότητας Κάτω Διμηνιού, θα πραγματοποιείται στους δημότες που ενδιαφέρονται, προληπτικός καρδιαγγειακός έλεγχος.
· Ο Δήμος Σικυωνίων έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία δημιουργίας μητρώου απόρων οικογενειών του Δήμου. Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ, θα συζητηθεί το θέμα της μείωσης δημοτικών φόρων και τελών έως 50% ή απαλλαγής από αυτούς για απόρους, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους.
Β) Πολιτισμός:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του διακεκριμένου συντοπίτη μας εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Σωτήρη Κοκκωνάκη: «Περιήγησις και Ιστορία Κορινθίας», στην οποία παρευρέθηκαν ο Θεματικός Περιφερειάρχης κ.Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ.Σπύρος Σταματόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων κ.Τάσος Λεονάρδος και πλήθος κόσμου της εκπαιδευτικής κοινότητας και του πολιτισμού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Τάσος Λεονάρδος. Στη συνέχεια απήυθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ.Σπύρος Σταματόπουλος και ο Θεματικός Περιφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ.Απόστολος Παπαφωτίου. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου της Εταιρείας Κορινθίων συγγραφέων κ.Ματθαίου Ανδρεάδη, του Προέδρου του Νομικού προσώπου «ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, κ.Γιώργου Σταματόπουλου και του Γραμματέα της Εταιρείας Κορινθίων συγγραφέων κ.Γιάννη Μπάρτζη. Την εκδήλωση διάνθισαν με τις απαγγελίες τους η φιλόλογος κ.Χρυσάνθη Πετροπούλου και η νομικός κ.Μαρία Γεωργιάδη ενώ την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός-Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου «ΜΗΚΩΝΗ» κ..Δήμητρα Παπαναστασίου. Την επιτυχημένη εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης έκλεισε ο κΣωτήρης Κοκκωνάκης, σημειώνοντας σχόλια για τη συγγραφή του βιβλίου του κι εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε εκείνους που τον στήριξαν κατά τη διάρκεια του εγχειρήματός του –ιδιαίτερα τη σύζυγό του και την οικογένειά του- στους συντελεστές της εκδήλωσης και σε όλους τους παρευρισκομένους .
· Λίγες μέρες μετά τη σύσταση του νομικού προσώπου του Δήμου Σικυωνίων
« Η ΜΗΚΩΝΗ» που έχει αναλάβει τους παιδικούς σταθμούς και τον πολιτισμό στο Δήμο μας, ανακοινώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των αιτήσεων από τα ενδιαφερόμενα άτομα με ειδικότητες μουσικής, χορού, θεάτρου, γυμναστικής και εικαστικών, προκειμένου να λειτουργήσουν στο πολιτιστικό κέντρο Κιάτου τα σχετικά εκπαιδευτικά τμήματα. Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2011.
ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Print Friendly, PDF & Email