Δελτίο τύπου -Δήμου Σικυωνίων

Δελτία Τύπου

Κιάτο, Δευτέρα 7-11-2011
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ:
Α) Πρωτοβουλίες κοινωνικής μέριμνας:
· Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες Σικυωνίων με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, θα πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, στις 21 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 9:00 π.μ- 2:00 μ.μ στο ΚΑΠΗ Κιάτου, θα πραγματοποιείται πρόγραμμα σπιρομέτρησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους Σικυώνιους πολίτες ενώ στις 23 Νοεμβρίου 2011, τις ίδιες ώρες, στο Ιατρείο της κοινότητας Κάτω Διμηνιού, θα πραγματοποιείται στους δημότες που ενδιαφέρονται, προληπτικός καρδιαγγειακός έλεγχος.
· Ο Δήμος Σικυωνίων έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία δημιουργίας μητρώου απόρων οικογενειών του Δήμου. Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ, θα συζητηθεί το θέμα της μείωσης δημοτικών φόρων και τελών έως 50% ή απαλλαγής από αυτούς για απόρους, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους.
Β) Πολιτισμός:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του διακεκριμένου συντοπίτη μας εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Σωτήρη Κοκκωνάκη: «Περιήγησις και Ιστορία Κορινθίας», στην οποία παρευρέθηκαν ο Θεματικός Περιφερειάρχης κ.Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ.Σπύρος Σταματόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων κ.Τάσος Λεονάρδος και πλήθος κόσμου της εκπαιδευτικής κοινότητας και του πολιτισμού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Τάσος Λεονάρδος. Στη συνέχεια απήυθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ.Σπύρος Σταματόπουλος και ο Θεματικός Περιφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ.Απόστολος Παπαφωτίου. Ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου της Εταιρείας Κορινθίων συγγραφέων κ.Ματθαίου Ανδρεάδη, του Προέδρου του Νομικού προσώπου «ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, κ.Γιώργου Σταματόπουλου και του Γραμματέα της Εταιρείας Κορινθίων συγγραφέων κ.Γιάννη Μπάρτζη. Την εκδήλωση διάνθισαν με τις απαγγελίες τους η φιλόλογος κ.Χρυσάνθη Πετροπούλου και η νομικός κ.Μαρία Γεωργιάδη ενώ την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός-Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου «ΜΗΚΩΝΗ» κ..Δήμητρα Παπαναστασίου. Την επιτυχημένη εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης έκλεισε ο κΣωτήρης Κοκκωνάκης, σημειώνοντας σχόλια για τη συγγραφή του βιβλίου του κι εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε εκείνους που τον στήριξαν κατά τη διάρκεια του εγχειρήματός του –ιδιαίτερα τη σύζυγό του και την οικογένειά του- στους συντελεστές της εκδήλωσης και σε όλους τους παρευρισκομένους .
· Λίγες μέρες μετά τη σύσταση του νομικού προσώπου του Δήμου Σικυωνίων
« Η ΜΗΚΩΝΗ» που έχει αναλάβει τους παιδικούς σταθμούς και τον πολιτισμό στο Δήμο μας, ανακοινώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των αιτήσεων από τα ενδιαφερόμενα άτομα με ειδικότητες μουσικής, χορού, θεάτρου, γυμναστικής και εικαστικών, προκειμένου να λειτουργήσουν στο πολιτιστικό κέντρο Κιάτου τα σχετικά εκπαιδευτικά τμήματα. Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2011.
ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Print Friendly, PDF & Email