Δήμαρχος

 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Γεννήθηκα το 1970 στην Μοσιά Κορινθίας. Είμαι παντρεμένος με τη Ζωή Αντωνίου και έχουμε αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη. Απέκτησα την στοιχειώδη εκπαίδευσή στο Δημοτικό σχολείο Μοσιάς και στη συνέχεια φοίτησα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γκούρας Κορινθίας.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

Είμαι πτυχιούχος οικονομολόγος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α).

Ολοκλήρωσα με άριστα τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές, με ειδικότητα στην Οικονομική Ανάπτυξη στα Πανεπιστήμια της Βόρειας Καρολίνας και του Κεντάκυ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τιμήθηκα με υποτροφία.

Με τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και υποτροφία από τα Πανεπιστήμια Ο.Π.Α και Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) αποφοίτησα από το Διαπανεπιστημιακό Διδακτορικό Τμήμα (ΟΠΑ&ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στην Περιφερειακή Πολιτική και Ανάπτυξη.

Έχω συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Στα φοιτητικά μου χρόνια εργάστηκα σε μικρής εμβέλειας επιχειρήσεις, ενώ κατά την διάρκεια των σπουδών μου στην Αμερική, παρέδιδα μαθήματα (tutor) "οικονομικής των επιχειρήσεων" σε προπτυχιακούς φοιτητές.

Στην Ελλάδα, αρχικά, εργάσθηκα ως Ερευνητής στα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Οικονομικός Αναλυτής στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, παρέδιδα μαθήματα "Πολιτικής Οικονομίας" και "Διάρθρωση και Προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας", σε προπτυχιακούς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διατηρώ έως σήμερα τη θέση του Ειδικού Επιστημονικού Συνεργάτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το 2002 εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φενεού, επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία Ανάπτυξης Φενεού" και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περίοδο 2002-2006.

2007-2010 διετέλεσα Δήμαρχος του “Καποδιστριακού” δήμου Φενεού Κορινθίας.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκα δήμαρχος Σικυωνίων, θέση την οποία υπηρετώ μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι επανεκλέχθηκα στις δημοτικές εκλογές του 2014, 2019 και 2023.

Την περίοδο 2019-2023 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης ΔΕΥΑ Ελλάδος, αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Νεολαίας της ΚΕΔΕ.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητοί επισκέπτες, φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στη Διαδικτυακή πύλη του Δήμου Σικυωνίων και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Ο Δήμος Σικυωνίων αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, βρίσκεται κοντά σας μέσα από το διαδίκτυο, για να σας ενημερώνει και να προβάλει την πλούσια φυσική ομορφιά και την μακραίωνη πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά του.

Το να καταστήσουμε το δήμο μας ψηφιακή περιοχή είναι ένα όραμα το οποίο σταδιακά υλοποιούμε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, της Κοινωνίας της Πληροφορίας και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ο Δήμος Σικυωνίων θέλει να θέσει την τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολίτη και ταυτόχρονα τον Πολίτη στο επίκεντρο των εξελίξεων των έργων και των δράσεων και της άμεσης επικοινωνίας με τον Δήμο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Διεύθυνση: Γεωργίου Γεννηματά αριθμ. 2 , 202 00 Κιάτο Κορινθίας, e-mail: d-sikyon@otenet.gr
Παπανδριανού Αλεξάνδρα Τηλ: 2742360100
  Φαξ: 2742023562