Διεξαγωγή αγώνων «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δημοτικών Σχολείων

Ανακοινώσεις

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Στα πλαίσια της διεξαγωγής των αγώνων «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δημοτικών Σχολείων, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων θα υλοποιήσει την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, κατά τις πρωινές ώρες (9:00-13:00), στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κιάτου (Γήπεδο Πέλοπα), το Πρόγραμμα «Kids Athletics», για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Σικυωνίων.
Το Πρόγραμμα «Kids Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού και τον ΣΕΓΑΣ και έχει στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των Δημοτικών Σχολείων κοντά στον Κλασικό Αθλητισμό, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν απ’ αυτόν και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στις αρχές του Αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού.
Το Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου, β) τις ρίψεις και γ) τα άλματα και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11-12 ετών (Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού). Στο τέλος του Προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και θα τους προσφερθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Το Πρόγραμμα γίνεται από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής – Πρωταθλητές στον Κλασικό Αθλητισμό: Λιβιτσάνος Σωτήρης – πρωταθλητής Ελλάδος στον ακοντισμό, Καρούζος Χρύσανθος – τεχνικός σύμβουλος στον ΣΕΓΑΣ και πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας, Τσώνης Ανδρέας – πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Τσουλιάς Ευάγγελος – Μεσογειονίκης στο άλμα εις μήκος και Χαραμής Παναγιώτης – Βαλκανιονίκης στον Μαραθώνιο.

Print Friendly, PDF & Email